Over ons

Meer over de kracht achter onze behandelingen.

Het Indiase geheim van schoonheid

De meditatieve benadering in combinatie met Yoga Nidra maakt van de beautybehandeling een bijzondere beleving waarvan het effect langdurig voelbaar is.

Een half uur Yoga Nidra is gelijk aan de energie van een paar uur slaap en is een ontspanningstechniek waarbij het lichaam slaapt maar de geest “wakker” is, deze wordt tijdens de beautybehandeling geprikkeld met heerlijke geuren en mooie nada yoga klanken uit India, die geleidelijk aan een diepe ontspanning bereiken. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveert en helpt emotie en verstand weer in balans te brengen. Werkt zeer ontspannend bij stress, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofd- nek- en schouderklachten.

 

Yoga

Rabia Mohan
Oprichter
Please specify image url

Het vak huidverzorging heb ik van jongs af aan meegekregen. Al snel ontdekte ik dat uiterlijke schoonheid zich alleen kan manifesteren als er innerlijke welzijn en balans is. Mijn zoektocht naar mij Indiase roots bracht mij nog meer verdieping en kennis van de waardevolle filosofie én schoonheidsrituelen uit de Hindoestaanse cultuur. Ik ben ervan overtuigd dat een opgeruimde geest kan bijdragen aan een opgeruimde wereld. Dit is waarom ik gebruik maak van yoga en meditatie technieken in mijn schoonheidsbehandelingen.

Als beauty business specialist ben ik bezig met méér dan crèmes en maskers. Het is mijn missie om het schoonheidsideaal van deze tijdsgeest naar een ander level te  brengen door mannen en vrouwen te laten zien dat een eigen identiteit verder gaat dan hoe je eruit ziet. Met Indischa Flower wil ik zoveel mogelijk mensen bereiken om anders naar zichzelf te kijken. Want als jij jezelf accepteert zoals je bent, dan is het makkelijker om ook een ander te accepteren zoals die is. En harmonie in diversiteit maakt het leven vrolijker, kleurrijker en levendiger!

Namasté!

Ayurveda - De traditionele gezondheidsleer uit India

… heeft een inspirerende visie op alles wat met de gezondheid van lichaam en geest te maken heeft.

 

Ayurveda, “kennis van het leven”, staat centraal bij Indischa Flower. Deze traditionele gezondheidsleer uit India ziet het lichaam niet los van geest en natuur en geeft een eigen betekenis aan het begrip energie. Het uiteindelijke doel van Ayurveda is inzicht krijgen in gezondheid van je lichaam en geest door te leren luisteren naar wat je lichaam je vertelt en hoe je de vijf elementen ether, lucht, water, vuur en aarde door je zintuigen ervaart. Dit gebeurt met het inzicht van de Tri Dosha’s: Vata, Pitta, Kapha.

 

Verschillende huidtypes

Alle behandelingen worden afgestemd op de verschillende huidtypes binnen de Ayurveda:

Vata

Droge, vochtarme, fijne en vermoeide huid.

Smal postuur, snel en beweeglijk, enthousiast, opgewekt en positief. Aanleg voor nervositeit, onrustig gevoel, wisselende stemmingen, stress en onregelmatige slaap- en voedingspatroon.

Voor het behouden van een mooie huid: drink voldoende, liefst warme dranken, breng meer regelmaat in je levensritme en neem vaker de tijd om te ontspannen. De vata cosmeticalijn is voedend, beschermend en vochtherstellend.

Pitta

Gevoelige en intolerante huid.

Normaal postuur, energiek, daadkrachtig en efficiënt, je bent punctueel en houdt van mooie dingen. Je hebt veel vuur in je en ook een vurig temperament. Aanleg voor hoge bloeddruk, snel prikkelbaar of boos.

Voor het behouden van een mooie huid: creëer een betere balans tussen rust en activiteit in uw leven. De pitta cosmeticalijn kalmeert de gevoelige huid en irriteert niet. Ze beschermen en verzorgen de huid zodat deze tot rust komt.

Kapha

Gemengde, slecht doorbloede en vette huid.

Stevig postuur, krachtig, gelijkmatig en tolerant. Neiging om weinig lichaamsbeweging te nemen en aanleg voor overgewicht. Bij stress en spanning vaak terugtrekken.

Voor het behouden van een mooie huid: neem meer lichaamsbeweging, beoefen een sport die bij je past en sta ‘s morgens op tijd op. De kapha productenlijn reinigt de huid diep en verfijnt de poriën. Ze werken ontstekingsremmend en brengen de talgproductie onder controle.

Wat kunt u verwachten...

…tijdens een van onze behandelingen?

Indischa Sense Experience

De Indischa Sense Experience laat je ervaren dat échte schoonheid van binnen zit en je dit van buiten mag laten zien. Hierbij wordt de energiecirculatie gestimuleerd en de zintuigen geharmoniseerd met heerlijke geuren en mooie nada yoga klanken uit India. 

Sankalpa

Elke beautybehandeling bij Indischa Flower begint en eindigt met Sankalpa, een positieve intentie of gedachte die ontstaat vanuit je hart en welke in stilte drie keer wordt herhaalt. Een uniek moment dus om stil te staan bij het maken van belangrijke keuzes of realiseren van doelen.

Lakshmi huidverzorging

Indischa Flower gebruikt voor al haar behandelingen de exclusieve huidverzorgingsproducten van Lakshmi. Een puur en natuurlijk product. Lakshmi is ‘Ayurvedisch’ en op basis van cosmetische aromatherapie. De edelstenen in de crèmes versterken en vergroten de opname van de plantaardige werkstoffen.

Hoofd-, nek- en gezichsmassage

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken. Stress en spanningen uiten zich in de vorm van pijn in hoofd en nek, vermoeide ogen en zelfs haaruitval. Door direct op deze gebieden te masseren en drukpunten te behandelen wordt er snel een diepe ontspanning teweeggebracht. 

Ayurvedische kruiden en etherische oliën

…staan bekend om hun heilzame werking op lichaam en geest. De hoofdmassage is op Indiase principes gebaseerd. De zachte en harmoniserende werking creëert een innerlijke rust en balansmet een langdurige nawerking.

Ayurvedische thee en iets lekkers

De behandelingen worden afgesloten met een heerlijke Ayurvedische thee en iets lekkers.

Een ultieme beleving van schoonheid en wellbeing die leidt tot innerlijke rust en balans.

Lees hier meer over de verschillende beauty ceremonies.